Hoe dierenartsen deel kunnen nemen aan het HCM gezondheidsprogramma:

English Czech German Danish French Icelandic Italian Dutch Norwegian Portuguese Swedish

Dierenartsen die geïnteresseerd zijn in deelname aan het PawPeds screening programma, moeten over de volgende referenties beschikken:

  1. Afgestudeerd dierenarts.
  2. Heeft documenten waaruit blijkt dat hij/zij beschikt over adequate theoretische en praktijk ervaring in veterinaire cardiologie. Voorbeelden van trainingen zijn het succesvol afronden van 'ECVIM specialist examination in veterinary cardiology', of vergelijkbare trainingen. Of de 'ESAVS cursus in veterinary cardiology' gevolgd hebben, als hiernaast ook praktijk ervaring opgedaan is samen met een ervaren specialist.
  3. Heeft ervaring opgedaan met het testen van katten in het PawPeds programma samen met een reeds eerder goedgekeurde dierenarts.
  4. HCM testen bij katten uitvoeren met behulp van een ultrasound machine die voor cardiologische toepassingen ontworpen is, en waar testen met goede kwaliteit kunnen worden uitgevoerd.


  5. Daarnaast moet de dierenarts:

  6. HCM testen bij katten uitvoeren volgens de PawPeds instructies, wat onder andere inhoud dat de eigenaar van de kat het HCM formulier moet ondertekenen voordat gestart wordt met het onderzoek.
  7. Echocardiografisch onderzoek uitvoeren waarbij gebruik gemaakt wordt van de standaard weergaven voor metingen en beoordelingen van morfologie en bewegende cardiale structuren.
  8. De katten classificeren volgens de PawPeds criteria voor HCM, equivocal en normaal. Dit omvat kennis van de normale refentie kaders van de cardiologie metingen die gebruikt worden in het PawPeds programma.
  9. Kennis hebben van de PawPeds aanbevelingen voor fokken. (Zie de aanbevelingen hier.)
  10. Bij voorkeur alle commentaren op het rapport in het Engels maken.

Als u denkt dat u gekwalificeerd bent, stuur dan uw curriculum vitae, zo compleet mogelijk en in het Engels, naar:

Åsa Ohlsson
Email: asa@pawpeds.com

Prof. Jens Häggström, die dit gezondhsiedsprogramma leidt, zal uw deelname moeten goedkeuren.