Test for SMA

English Swedish

[Oversat af Anne N. Jensen, Proprius Maine Coons.]

Der er en DNA test tilgængelig, som kan identificere gen mutationen, der forårsager SMA hos Maine Coon. Ved at gøre brug af denne test, er det muligt at identificere gen mutationen hos katte som har SMA, bærer af SMA og katte der genetisk er normale for denne sygdom.

Test kits kan bestilles, ved henvendelse hos:

Dr John C. Fyfe, Laboratory of Comparative Medical Genetics, 2209 Biomedical Physical Sciences Bldg, Michigan State University, East Lansing, MI 48824-4320, US.A.
Email: fyfe@cvm.msu.edu

Der findes andre laboratorier, som også udfører testen, hvilke er listet herunder. Dette er ikke en komplet liste, der findes muligvis flere laboratorier.

Hvorledes tester jeg mine katte?

DNA prøven kan din dyrlæge tage. Dyrlægen bør udfylde prøve-formen, sikre information på ejer og såvel kontrollere ID på katten. Attesten og prøven sendes derefter til laboratoriet, sammen med betaling, og efterfølgende vil du modtage resultatet fra laboratoriet.

Gøre resultaterne tilgængelige på PawPeds

For at kunne se dine kattes testresultater her i Maine Coon databasen, på PawPeds, skal du sende en kopi af resultaterne, til registrator for helbredsprogrammet.

du har nogle spørgsmål skal du være meget velkommen til, at kontakte kontakt personen for dette helbredsprogram!