Gezondheidsprogramma's

English Swedish

De gezondheid van onze katten en rassen is één van de onderwerpen waar het Pawpeds project zich het meest bezorgd over maakt. Terwijl dit project groeide, hebben steeds meer fokkers gevraagd of er gezondheidsinformatie toegevoegd kon worden aan de databases. De eerste stappen om dit mogelijk te maken zijn nu gezet!

Wat we hebben gedaan is het toevoegen van een gezondheidsbestand voor iedere kat waarvan gezondheidsinformatie voor publicatie beschikbaar is. U kunt dit bereiken door op een link [h], of [health] te klikken, na de naam, kleur code, en geboortedatum van de kat in iedere lijst of stamboom.

Neem alstublieft de tijd om over de ziektes en de desbetreffende gezondheidsprogramma's te lezen, om onnodige misverstanden te voorkomen!

Wij publiceren alleen informatie die valt onder die gezondheidsprogramma's aan wie we toegestemd hebben om deel te nemen. De reden hiervoor is dat het heel, heel erg belangrijk is om fouten te voorkomen, en dat we zeker moeten weten of de eigenaren van de kat toestemming hebben gegeven om de informatie over hun kat te laten publiceren. We willen ook voorkomen dat informatie wordt gepubliceerd die misleidend zou kunnen zijn.

Indien fokkers van een ras een gezondheidsprogramma bij ons willen aanmelden, bent u altijd welkom om contact met ons op te nemen zodat we de kwestie verder kunnen doornemen. Klik hier om hier meer over te lezen!

BELANGRIJK: Het feit dat fokkers van een bepaald ras hebben besloten om met de gezondheidsprogramma's te werken betekent niet automatisch dat deze rassen in ernstigere mate zijn getroffen dan andere rassen! Het betekent alleen dat deze fokkers hebben besloten op een georganiseerde manier samen te werken, om de gezondheid van hun ras verder te verbeteren.

Gezondheidsprogramma's die op dit moment samenwerken met PawPeds

ZiekteSoortRassen met resultaten
in de database
Burmese Lysosomal Storage Disease (GM2)KatBurmees
Glycogen Storage Disease (GSD IV)KatNoorse Boskat
Hypertrofische Cardiomyopathie (HCM)KatMaine Coon
Siberische kat (& Neva)
Noorse Boskat
Britse Korthaar
Bengaal
Cornish Rex
Devon Rex
Ragdoll
Sphynx
Persian/Exotic
Heup Dysplasie (HD)KatMaine Coon
Noorse Boskat
PK DeficiëntieKatAbessijn
Somali
Bengaal
Maine Coon
Noorse Boskat
Progressive Retinal Atrophy (PRA)KatAbessijn
Somali
Siamees en gerelateerde rassen
Ocicat
Spinal Muscular Atrophy (SMA)KatMaine Coon