Helbredsprogrammer

English Swedish

[Oversat af Anne N. Jensen, Proprius Maine Coons.]

Helbredet på vores katte og katteracer, er et af de vigtigste emner i PawPeds projektet. Som projektet er vokset, er der flere og flere opdrættere som har spurgt til og udvist ønske om, at få tilføjet helbredsinfo på kattene i databasen. Vi har nu taget de første skridt, og endelig er vi i gang!

Det vi har gjort er, at vi har tilføjet en helbreds-side for hver kat, hvor der findes helbredsinformationer, som må offentliggøres. Du kan komme til at se siden, ved klikke på et link [h], eller [health] efter navnet, farvekoden og fødselsdatoen på katten, i en hvilken som helst liste eller stamtavle.

Vær venlig at bruge tid på at læse om sygdommene og helbredsprogrammerne, som der her er tale om, for at undgå unødige misforståelser!

Vi vil kun offentliggøre informationer, fra de helbredsprogrammer, som vi har aftalt at deltage i. Årsagen til dette er, at det er meget, meget vigtigt at undgå fejl, og fordi det er nødvendigt for os, at være sikre på, at ejeren af kattene er indforstået med, at informationerne om deres katte, vil være offentlige. Vi vil også gerne undgå, at offentliggøre resultater, der kan være misvisende.

Hvis opdrættere af en race ønsker, at registrere et helbredsprogram hos os, så er du meget velkommen til, at kontakte os for, at snakke yderligere om dette. Klik her her for, at læse mere om dette!

VIGTIGT: Det at opdrættere af en bestemt race har besluttet, at arbejde med helbreds-programmerne, er ikke ensbetydende med, at denne race er mere påvirket af genetiske sygdomme end andre racer! Dette betyder kun, at disse opdrættere har besluttet, at arbejde sammen på en mere organiseret måde, for yderligere at kunne forbedre helbredet på deres race.

Nuværende Helbredsprogrammer på PawPeds

SygdomArtDeltagende racer med resultat i db
Burmese Lysosomal Storage Disease (GM2)KatBurmese
Glycogen Storage Disease (GSD IV)KatNorsk Skovkat
Hypertrofisk Kardiomyopati (HCM)KatMaine Coon
Sibirisk Skovkat (& Neva)
Norsk Skovkat
Britisk Korthår
Bengal
Cornish Rex
Devon Rex
Ragdoll
Sphynx
Persian/Exotic
Hofteledsdysplasi (HD)KatMaine Coon
Norsk Skovkat
PK DeficiencyKatAbyssinian
Somali
Bengal
Maine Coon
Norsk Skovkat
Progressive Retinal Atrophy (PRA)KatAbyssinian
Somali
Siamese and related breeds
Ocicat
Spinal Muscular Atrophy (SMA)KatMaine Coon