FAQ til HCM Sundhedsprogrammet

English Swedish

[Oversat af Malene Thykjær, Gigant Maine Coon.]

Hvad er tidsintervallet for offentliggørelse af resultater på PawPeds?

Resultater registreret i Helbredsprogrammet bliver offentliggjort i Helbredsregistret mindst 60 dage efter undersøgelsesdatoen.

For at gøre registreringen af HCM resultater så simpel som mulig og for at overholde reglerne lavet af Helbreds Komiteen, vil disse kun blive opdateret engang om måneden, omkring den første.

Hvorfor tager det så lang tid at indtaste min kats resultat?

Nogle resultater kræver kontrol af diagnosen, bl.a. som følge af høje værdier for IVSd og / eller LVFWd (mere info findes her). Derudover kan nogle af informationerne mangle på formularen og vi skal derfor lige konferere med dyrlægen. Det er to eksempler på de ting, der kan forårsage en forsinkelse i offentliggørelsen af resultatet.

Hvorfor bliver resultater ikke offentliggjort online på PawPeds?

Nogen gange kan resultater ikke registreres og derfor ikke offentliggøres på PawPeds fordi:

  • Tit pga. manglende underskrift fra ejeren af katten
  • Den undersøgende dyrlæge er ikke en af de medvirkende dyrlæger i Helbredsprogrammet
  • Registratoren har ikke modtaget resultaterne fra dyrlægen eller dyrlægen har sendt resultaterne ind for lang tid efter undersøgelsesdatoen

Vi anbefaler opdrættere/katte ejere som gerne vil have deres kats resultat registreret på PawPeds, at huske at kontrollere, at alt er korrekt udfyldt på HCM formularen før du forlader dyrlæge klinikken. Den bedste måde at huske og underskrive formularen, er at underskrive den inden du tager hjemmefra med dine katte.

Vi anbefaler også at formularen bliver udfyldt på computeren inden den printes ud og tager den med allerede udfyldt og underskrevet, så dyrlægen kun skal udfylde hans del af formularen. Dette gør registreringen meget nemmere og undgår fejl og navne, fødselsdage etc., da det håndskrevne nogen gange kan være svært at læse.

Hvis dit resultat ikke er online på PawPeds efter ca. 4 måneder efter undersøgelsen (medregnet de 60 dages vente periode, tiden dyrlægen har til at indsende resultatet og tiden registratoren skal bruge til at indtaste resultaterne), så send venligt en scannet kopi via e-mail til registratoren. Så kan registratoren kontrollere om der er en mulig grund til at resultatet ikke er offentliggjort.

Hvorfor får min kats resultat en bemærkning med "ID not verified"?

Helbreds Komiteen fra Maine Coon-katten har lavet regler for registratoren i tilfælde hvor informationen ikke er færdig udfyldt på formularen. Hvis dyrlægen ikke har afkrydset boksen "ID verification", kan vi ikke vide om dyrlægen i virkeligheden kontrollerede kattens ID eller ej. Andre mulige grunde kan være, at katten ikke har chip eller tatoveringen. Og så vil resultatet blive registreret med "ID not verified".

Hvorfor får min kats resultat en bemærkning med at resultatet er valgt og sendt ind senere?

Denne bemærkning er noteret af registratoren, hvis ejeren sender resultatet ind til registrering efter undersøgelsen er udført, nogen gange år efter, eller efter en dyrlæge er blevet medvirkende i helbredsprogrammet efter at undersøgelsen har fundet sted. Det bliver også påført hvis ejeren underskriver formularen nogen tid efter at dyrlægen lavede undersøgelsen, også selvom dyrlægen indsender resultatet til registratoren. Bemærkningen vil også blive påført hvis ejeren ikke underskriver resultatet og så senere hen sender resultatet til registrering eller hvis formularen der er brugt til undersøgelsen ikke er vores formular. For at opsummere, det er en bemærkning der bliver påført resultater hvis ikke undersøgelsen er foregået efter Helbredsprogrammets regler.

Vær venlig og læg mærke til at fra januar 2008 vil denne bemærkning også blive påført hvis dyrlægen indsender resultatet efter 3 måneder fra undersøgelsesdatoen (baseret på reglen om at der går 60 dage før resultater bliver offentliggjort).