Testen op Burmees GM2

English Swedish

[Vertaald door Marjan Boonen, cattery Boonland.]

Om te voorkomen dat er kittens met de ziekte geboren worden en uiteindelijk de GM2 mutatie uit het ras te fokken, moeten we alle fokdieren op DNA testen. Zo kunnen we ook de gezonde dragers vinden. Zij kunnen de ziekte namelijk doorgeven aan hun kittens als ze verpaart worden met een andere gezonde drager.

Een kat hoeft slechts 1 maal in zijn leven getest te worden en nakomelingen van gezonde ouders (homozygoot normaal) hoeven niet getest te worden, mits alle stamboomgegevens kloppen.

Hoe test ik mijn katten?

Er moet een bloedmonster worden afgenomen worden door uw dierenarts:1 cc (= 1 ml) EDTA bloed is hiervoor nodig. De dierenarts moet het bijgaande testformulier met informatie over de identiteit van het dier en zijn eigenaar bijvoegen. Het formulier en het monster moeten vervolgens naar het laboratorium worden gezonden. Ook maakt u het benodigde bedrag voor de betaling over. U ontvangt de uitslag binnen een paar weken.

Resultaten bekend maken op PawPeds

om de resultaten te laten registreren in het gezondheidsprogramma, moet u een kopie van de uitslag opsturen naar de registrar.

Laboratoria die de GM2 Burmees-test uitvoeren:

 • Scott-Ritchey Research Center (USA)
  College of Veterinary Medicine
  Auburn University
  Auburn, Alabama 36849
  Telefoon: (334) 844-5951
  Download formulier.
  Als u niet in de Verenigde Staten woont, moet u ook de volgende formulieren downloaden: richtlijnen en de douanedeclaratie. Deze moeten beiden worden meegestuurd, bevestigd aan de buitenkant van de enveloppe met het bloedmonster.
  Betaling voor deze test kunt u doen via de Worldwide European Burmese Society via PayPal - U stuurt 50 USD naar euroburmese@yahoo.com
  Dit laboratorium doet de testen van nazaten van negatief geteste ouders gratis, als de ouders ook door hen getest zijn!
 • Laboklin (Duitsland)
  Steubenstraße 4
  D - 97688 Bad Kissingen
  Duitsland
  Telefoon: +49 / 971-7202-0, Fax: 0049/ 971-68546
  www.labogen.com
  Download het formulier

Help!

Als u vragen hebt, aarzelt u dan niet om contact met ons op te nemen via de contact personen van het gezondheidsprogramma!