Röntgenfoto's van de heup - Informatie voor de eigenaar van de kat

English Swedish

Bespreek met uw dierenarts het doel van uw bezoek; als uw dierenarts de benodigde apparatuur niet heeft, kan hij u doorverwijzen naar een collega die dit wel heeft.

BELANGRIJK: Als uw kat nog niet is gechipt of getatoeëerd, moet u dat doen tijdens dit bezoek of daarvoor. De röntgenfoto moet geïdentificeerd worden met een microchip- of tatoeagenummer en de dierenarts moet de identificatie van de kat controleren. Dit is noodzakelijk om de gegevens in het officiële register op te laten nemen.

Het is ook heel belangrijk dat u het juiste formulier gebruikt zodat de dierenarts weet waar het formulier en de röntgenfoto's naar toe gestuurd moeten worden. Als u een extra röntgenfoto wilt hebben voor uw eigen archief, vraag de dierenarts dan aub voor een extra foto, aangezien de ingezonden foto's in het archief van het gezondheidsprogramma bewaard worden voor toekomstige referenties.

Röntgenfoto's van de kattenheupen krijgen een officieel resultaat als de kat minimaal één jaar oud is als de foto's gemaakt worden. U kunt natuurlijk ook jongere dieren laten testen (tussen 6 en 12 maanden, jonger dan 6 maanden kan onbetrouwbare resultaten geven) maar dan zal het een voorlopig resultaat zijn. Het is niet verplicht om de kat te verdoven, maar een licht roesje (injectie) kan toegediend worden om de kat stil te laten liggen en goed te kunnen strekken waardoor een goede foto van de heupen gemaakt kan worden. Als de kat rustig blijft en goed te hanteren is kan een goede foto gemaakt worden zonder dat er kalmerende middelen gebruikt worden. De meeste katten houden niet van het geluid wat de camera maakt en het is op dit moment dat de katten niet stil willen blijven liggen. Het roesje heeft geen negatieve invloed op de HD testuitslag. Maar als een kat onder zware narcose is dan kan dit een kleine invloed hebben op de testuitslag.

Voordat u naar de dierenarts gaat om de heupen van uw kat te röntgenen moet u het gedeelte "In te vullen door de eigenaar" van het formulier invullen en ondertekenen. De kosten van de beoordeling moeten op de bankrekening van de PawPeds worden bijgeschreven kort nadat u de test hebt laten doen. Vermeld aub duidelijk dat u betaalt voor "HD evaluation" en vermeld ook de naam van uw kat. De eigenaar van de kat ontvang een herinnering als de betaling niet binnen is op het moment dat uw röntgenfoto's bij het register ontvangen worden.

U moet het volgende meebrengen naar de afspraak met uw dierenarts:

* Het originele formulier voor de HD test (naar waarheid ingevuld en ondertekend), download het hier!
* Informatie voor de dierenarts
* Bewijs van identificatie van de kat (sommige landen hebben officiële gezondheids paspoorten, vaccinatie boekjes, bevestiging van de microchip of tatoeage)

De dierenarts stuurt de röntgenfoto's samen met het originele formulier naar Elisabeth Ball. Haar adres staat duidelijk aangegeven op het formulier.

Prijs lijst (inclusief portokosten voor het retour sturen van de uitslag buiten de Scandinavische landen):

Let op: onkosten van de bank en/of overschrijvingen zijn niet in de hieronder staande bedragen inbegrepen. De eigenaar van de kat is verantwoordelijk voor de onkosten van de bank in zijn/haar eigen land en in Zweden. De vereniging accepteert geen extra onkosten en accepteert geen checks. Betaling moet worden overgemaakt aan:

PawPeds
c/o Peter Olsson
Ängsmyrvägen 1, Bäsna
SE-781 95 BORLÄNGE
Sweden
IBAN SE42 6000 0000 0006 1075 0682
BIC (SWIFT) HANDSESS.
Binnen Sweden: bankgiro 200-1816.

Evaluatie van de eerste kat, gebruik makend van het gezondheidsprogramma's originele formulier

150 SEK/kat

Payment reminder

20 SEK/kat

Indien er geld overblijft zal dat gebruikt worden voor het geven van lezingen en onderzoek met als doel de gezondheid van onze katten.

Het originele formulier met de test resultaten zal naar de eigenaar van de kat gestuurd worden zodra het register de betaling, de beoordeelde röntgenfoto's en het formulier van Elisabeth Ball heeft ontvangen. Het register bewaart de röntgenfoto's voor toekomstige referenties.

Extract van het officieel HD register kan gedownloaded worden, samen met andere gezondheidsdata, in de pagina voor Health Data Download.

Bedrag via RMC overmaken

In Nederland kunt u, als u lid of abonnee bent van de Rasclub Maine Coon, ook gebruik maken van de mogelijkheid om via de Rasclub het bedrag voor de testen in euro's zonder extra kosten en rompslomp over te maken.

De tarieven zijn dan 18 euro voor de eerste kat en de volgende katten die tegelijk worden opgestuurd zijn 14,50 euro per kat. Een uitreksel van het HD register in pdf via email is gratis.

Het bedrag maakt u over op bankrekening NL83 RABO 0133 5538 84 t.n.v. Felikat's Rasclub Maine Coon te Ridderkerk onder vermelding van HD test en als het meerdere katten betreft het aantal. Tevens stuurt u een mailtje naar de penningmeester van de RMC: penningmeester@rasclubmainecoon.org. Daarbij voegt u ook een recente lidmaatschapskaart, aan te vragen bij de ledenadministratie RMC ledenadministratie@rasclubmainecoon.org.

Hierin vermeldt u de officiële naam van de kat(ten) en van u zelf en als het geld via een andere naam is overgemaakt natuurlijk ook die naam. Zodra uw betaling ontvangen is wordt dit doorgegeven aan PawPeds en dan pas kan uw foto beoordeeld worden. De uitslag gaat rechtstreeks naar u.

Betaling door middel van PayPal

Er bestaat ook de mogelijkheid om voor uw Hd evaluatie te betalen door gebruik te maken van PayPal en Pawpeds. Omdat PayPal kosten rekent voor geld transfers, dient u voor de cat 160 SEK betalen. Verschuldigde bedragen kunnen overgemaakt worden aan PawPeds's PayPal account:
paypal@pawpeds.com

Let op! Het is belangrijk dat u de naam (namen) van de kat (katten) en de naam van de eigenaar en het e-mail adres vermeld in uw betaling!

Help!

Zijn er nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de contactpersonen voor het gezondheidsprogramma!