Hofte radiografi - Information til katteejeren

English Swedish

[Oversat af Anne N. Jensen, Proprius Maine Coons.]

Snak med din dyrlæge, om formålet med dit besøg; Hvis din dyrlæge ikke har det nødvendige udstyr, så vil han være i stand til, at henvise dig til en kollega, der har.

VIGTIGT: Hvis din kat endnu ikke er chippet eller øretatoveret, skal du have dette gjort enten samtidig med undersøgelsen, eller før dette. Røntgenbillederne skal have påført enten chipnummer eller tatoveringsnummeret, og dyrlægen skal kontrollere kattens identifikation. Dette er nødvendigt for at resultatet kan blive registreret i det officielle register.

Det er også meget vigtigt at du benytter den korrekte attest, ellers ved dyrlægen ikke hvor attesten og røntgenbillederne skal sendes hen. Hvis du gerne vil have en kopi af røntgenbillederne, til dit eget arkiv, så spørg dyrlægen om at lave et ekstra sæt til dig, da de billederne der bliver sendt ind, beholdes i registret til fremtidige referencer.

Røntgenbillederne tages af kattens hofter tidligst ved 1 års alderen, for at få et officielt resultat. Du kan selvfølgelig teste din kat yngre også (mellem 6 og 12 måneder; yngre end 6 måneder giver muligvis ikke et pålideligt resultat), men så vil resultatet kun være et foreløbigt resultat. Det er ikke obligatorisk at bedøve katten, men en mild bedøvelse (injektion) kan gives for, at få katten til at ligge stille og udstrakt for at få et godt billede af hofterne. Hvis katten er rolig og nem at håndtere, kan røntgenbillederne tages uden brug af bedøvelse. De fleste katte kan ikke lide lyden af røntgenapparatet, og det er ved selve røntgenoptagelsen at de fleste katte ikke vil ligge stille. En mild bedøvelse påvirker ikke HD resultatet negativt. Katten bør dog ikke være fuld bedøvet, da dette kan have en mindre effekt på udfaldet af evalueringen.

Før du tager til dyrlægen, for at få din kats hofter røntgenfotograferet, skal du udfylde på den del af attesten, der omhandler "To be filled in by the owner", og underskrive den. Gebyret for at få evalueret røntgenbillederne, skal indbetales til PawPeds's konto, kort tid efter røntgenbillederne er blevet taget. Husk venligst tydeligt at gøre opmærksom på, at du betaler for "HD evaluation", og skriv kattens navn. En betalingspåmindelse sendes til ejeren af katten, hvis betalingen ikke er modtaget når røntgenbillederne er modtaget af registratoren.

Følgende du skal huske at medbringe til din tid hos dyrlægen:

* Den originale attest for HD-testning (udfyldt og I underskrevet tilstand), download den her!
* Information til dyrlægen
* Bevis på kattens identitet (nogle lande har officielle helbreds pas, vaccinations bøger, som en bekræftelse af mikrochip eller øretatovering).

Dyrlægen sender sammen med røntgenbillederne den originale attest, til dyrlæge Elisabeth Ball. Hendes adresse fremgår tydeligt på den originale attest.

Pris-liste inkl. porto udenfor de nordiske lande:

Bemærk venligst at bankgebyr/overførelse ikke er inkluderet i prisen listet nedenfor. Katteejeren skal selv betale alle bankgebyrer i dennes eget land og i Sverige. Klubben vil ikke godtage nogen ekstra udgifter og acceptere ikke checks. Betalingen skal ske til:

PawPeds
c/o Peter Olsson
Ängsmyrvägen 1, Bäsna
SE-781 95 BORLÄNGE
Sweden
IBAN SE42 6000 0000 0006 1075 0682
BIC (SWIFT) HANDSESS.
Ved betaling indenfor Sverige: bankgiro 200-1816.

Evaluering af kat, ved brug af originale attest

150 SEK/Kat

Payment reminder

20 SEK/Kat

Udskrift fra det officielle HD register, som en pdf-fil, sendt vedhæftet via mail, kan bestilles fra registratoren

Gratis

Enhver form for overskud vil blive benyttet til forelæsninger og forskning, med fokus på helbredet hos vores katte.

Den originale attest med resultatet, vil blive sendt til katteejeren så hurtigt efter klubben har modtaget de evaluerede røntgenbilleder og den originale attest fra Elisabeth Ball og betalingen er modtaget af klubben. PawPeds, vil beholde røntgenbillederne for fremtidig forskning.

Udskrift fra det officielle HD register, som en xlsx-fil: Health Data Download.

Betaling via PayPal

Du kan nu også betale for dine evalueringer via PayPal og PawPeds. Grundet det gebyr, som PayPal tager for at overføre pengene, koster det 160 SEK for katten. Betaling til PawPeds PayPal konto: paypal@pawpeds.com

Vigtigt! Husk at påføre kattenes navne samt ejerens navn og emailadresse i bemårkningsfeltet, når du laver indbetalingen.

Hjælp!

Hvis du har nogle spørgsmål, så kontakt venligst kontakt personerne der står for helbredsprogrammet!